Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Πράγα – Βουδαπέστη ΣΤΙΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

 
1η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΡΑΓΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πράγα. Άφιξη και μεταφορά οδικώς στην Βουδαπέστη Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία με την πόλη.
 
2η ημέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ( ξενάγηση )
Πρόγευμα και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης από την πλατεία Ηρώων. Θα περάσουμε τη λεωφόρο Δημοκρατίας με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα της κτίρια και θα δούμε τις όμορφες γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα και την Πέστη. Στη Βούδα θα δούμε το κάστρο , το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον Πύργο των Ψαράδων, το Γοτθικό Ναό Ματιας. Από τον λόφο Γκελερτ θα θαυμάσουμε πανοραμικά τις δυο πόλεις. Στην συνέχεια επίσκεψη στο νησί της Μαργαρίτας. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα με Ουγγαρέζικα βιολιά.
 
3η ημέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ( Παραδουνάβια χωριά ) – ΠΡΑΓΑ 530 χλμ
 
Πρόγευμα και αναχώρηση για τα Παραδουνάβια Χωριά. Πρώτη μας στάση στην πόλη του Εστεργκομ όπου θα επισκεφθούμε το Καθεδρικό ναό της πόλης και το θησαυροφυλάκιο του ναού .
Στην συνέχεια αναχωρούμε για το Szentendre (‘Αγιος Ανδρέας ) ένα παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας. Θα επισκεφθούμε το μουσείο κεραμικής Τέχνης της γλύπτριας Μάργκιτ Κοβατς, την Ορθόδοξη εκκλησία και χρόνος ελεύθερος στο χωρίο των καλλιτεχνών όπως αποκαλείται ο Άγιος Ανδρέας . Αναχώρηση για Πράγα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία με την πόλη.
 
4η ημέρα : ΠΡΑΓΑ ( ξενάγηση)
 
Πρόγευμα και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Πύργο της πυρίτιδας το Αστρονομικό Ρολόι του 15ου αιώνα , το Κάστρο του Χρατσανι, τον Καθεδρικό ναό γοτθικού ρυθμού του Αγίου Βιτα, το μοναστήρι Λορέττο, τη γραφική πέτρινη γέφυρα του Καρόλου που χτίστηκε τον 14ο αιώνα και το Εθνικό Θέατρο. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης όπου θα βρείτε θαυμάσια κρύσταλλα, πορσελάνες, μαριονέτες κ.α. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση του γνωστού Μαύρου Θέατρου της Πράγας.
 
5η ημέρα : ΠΡΑΓΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
 
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης . Ελεύθερος χρόνος για ψώνια. Συγκέντρωση, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής..
 
 
Το γραφείο μας προσφέρει:
  • Τα αεροπορικά εισιτήρια
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Διατροφή της επιλογής σας
  • Μετακινήσεις με πούλμαν πολυτελείας
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται
 
Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους , φόροι αεροδρομίων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
 
 
Σημειώσεις
Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.
 
Οι πτήσεις μπορεί να πραγματοποιηθούν προς/από Μπρατισλάβα ή Βουδαπέστη.
23 Hr. Pasmatzidi Str., N. Moudania,
63200 Halkidiki Greece
Tel.:+30 23730 21062/22426
Fax.:+30 23730 22863