Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Πράγα – Βιέννη ΣΤΙΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

 
1η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πράγα. Άφιξη και μεταφορά οδικώς στην Βιέννη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία με την πόλη.
 
 
2η ημέρα : ΒΙΕΝΝΗ ( ξενάγηση)
Πρόγευμα και ξεκινάμε την πραγματική γνωριμία της πόλης με τον τοπικό μας ξεναγό. Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτιφ Κίρχε. Στην συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγ.Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα στο φημισμένο κρασοχώρι Γκριντσιχ.
 
 
3η ημέρα : ΒΙΕΝΝΗ - ΠΡΑΓΑ
Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την μαγευτική Πράγα που τόσο πολύ ύμνησε ο Γκαίτε . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
Το απόγευμα προαιρετικά μπορείτε να απολαύσετε μια όμορφη κρουαζιέρα με γεύμα όπου θα θαυμάσετε εν πλω τα υπέροχα παλάτια και τις εκκλησίες σε γοτθικό και ρομαντικό ρυθμό καθώς επίσης και το πιο εκκεντρικό κτίριο της Πράγας το ***Φρεντ & Τζιντζερ ***
Για το βράδυ σας προτείνουμε έναν περίπατο στην παλιά συνοικία Μάλα Στράνα ( πανέμορφα σπίτια και γραφικοί δρόμοι ).Διανυκτέρευση.
 
 
4η ημέρα : ΠΡΑΓΑ ( ξενάγηση )
Πρόγευμα και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Πύργο της πυρίτιδας το Αστρονομικό Ρολόι του 15ου αιώνα , το Κάστρο του Χρατσανι, τον Καθεδρικό ναό γοτθικού ρυθμού του Αγίου Βιτα, το μοναστήρι Λορέττο, τη γραφική πέτρινη γέφυρα του Καρόλου που χτίστηκε τον 14ο αιώνα και το Εθνικό Θέατρο. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης όπου θα βρείτε θαυμάσια κρύσταλλα, πορσελάνες, μαριονέτες κ.α. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση του γνωστού Μαύρου Θέατρου της Πράγας.
 
 
5η ημέρα : ΠΡΑΓΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης . Ελεύθερος χρόνος για ψώνια. Συγκέντρωση, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής..
 
 
Το γραφείο μας προσφέρει:
  • Τα αεροπορικά εισιτήρια
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Διατροφή της επιλογής σας
  • Μετακινήσεις με πούλμαν πολυτελείας
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους , φόροι αεροδρομίων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 
 
Σημειώσεις
 
Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.
Οι πτήσεις μπορεί να πραγματοποιηθούν προς/από Μπρατισλάβα ή Βιέννη.
 
23 Hr. Pasmatzidi Str., N. Moudania,
63200 Halkidiki Greece
Tel.:+30 23730 21062/22426
Fax.:+30 23730 22863