Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ 5ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

 
1η μέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πανέμορφη Μπρατισλάβα , μια από τις νεώτερες πρωτεύουσες στην Ευρώπη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην οποία θα δούμε τα πιο σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα, Τον Γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου (St. Martin's Cathedral) ο οποίος κτίστηκε μεταξύ του 13ου και 16ου αιώνα, και ο οποίος χρησιμοποιήθηκε σαν ναός στέψης των βασιλέων της Ουγγαρίας μεταξύ του 1563 και του 1830, την Φρανγκισκανική εκκλησία (Franciscan Church), που χρονολογείται γύρω στον 13ο αιώνα όπου γίνονταν οι τελετές στέψης των ιπποτών, και είναι το παλαιότερο συντηρημένο ιερό κτήριο στην πόλη. Την εκκλησία της Αγίας Ελισσάβετ, (Church of St. Elisabeth), καλύτερα γνωστή ως Η Μπλε Εκκλησία λόγω του χρώματός της και το Δημαρχείο της Μπρατισλάβας ένα συγκρότημα τριών κτηρίων τα οποία κτίστηκαν μεταξύ του 14ου και 15ου αιώνα και τώρα στεγάζουν το Μουσείο της Πόλης της Μπρατισλάβας. Ελεύθερος χρόνος , επιστροφή στο ξενοδοχείο διανυκτέρευση.
 
 
2η μέρα : ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΙΕΝΝΗ ( 60 χλμ )
Πρωινό και αναχώρηση για Βιέννη όπου θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάματος, τη Φωτιφ Κίρχε. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στην Μπρατισλάβα . Διανυκτέρευση.
 
 
3η μέρα : ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ ( προαιρετική εκδρομή 380 χλμ )
Πρωινό και προαιρετική εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ. Περικυκλωμένο από βουνά και το πανέμορφο ποτάμι του Salzach, το Σάλτσμπουργκ είναι σίγουρα μια από τις πιο όμορφες αυστριακές πόλεις . Το ιστορικό κέντρο του οποίου έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Ουνέσκο, ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από το 1997. Θα ξεκινήσουμε από την πλατεία Ρέζιντενς με το εντυπωσιακού μεγέθους σιντριβάνι. Στη γειτονική πλατεία Ντομ βρίσκεται ο επιβλητικός καθεδρικός ναός, Στη συνέχεια θα έλθουμε, στην Γκέτρεϊντγκάσε, που είναι ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της παλιάς πόλης. Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βιτρίνες με πορσελάνινες κούκλες βρίσκεται στο νούμερο 9, το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Μότσαρτ, και σήμερα είναι το ομώνυμο Μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Ελεύθερος χρόνος , επιστροφή στην Μπρατισλάβα. Διανυκτέρευση.
 
 
4η μέρα : ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ( 200 χλμ )
Πρωινό και αναχώρηση για την Βουδαπέστη. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης από την πλατεία Ηρώων. Θα περάσουμε από τη λεωφόρο της Δημοκρατίας με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα της κτίρια και θα δούμε τις όμορφες γέφυρες που ενώνουν τη Bούδα και την Πέστη. Θα δούμε το Κάστρο, το Άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον Πύργο των Ψαράδων, το Γοτθικό ναό Ματίας, όπου εστέφοντο παλιά οι Ούγγροι Βασιλείς. Από το λόφο Gellert θα θαυμάσουμε πανοραμικά τις δύο πόλεις. Ελεύθερος χρόνος , επιστροφή στην Μπρατισλάβα. Διανυκτέρευση.
 
 
5η μέρα : ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες μας αγορές. Μετάβαση στο αεροδρόμιο, πτήση επιστροφής .
 
 
Το γραφείο μας προσφέρει :
  • Αεροπορικά εισιτήρια.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.
  • Διατροφή ανάλογα της επιλογής σας.
  • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή λεωφορεία.
  • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας.
  • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλιση αστικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνει :
 
Φόρους αεροδρομίων, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, πάρκων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

23 Hr. Pasmatzidi Str., N. Moudania,
63200 Halkidiki Greece
Tel.:+30 23730 21062/22426
Fax.:+30 23730 22863