Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ Νίκαια-Μόντε Κάρλο – Σαν Πωλ- Σαν Ραφαέλ – Μασαλία – Γένοβα – Μιλάνο 5&6 ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

 
1η μέρα : ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΡΟΝΑ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για Βερόνα. Άφιξη και αναχώρηση για την πανέμορφη Λουκέρνη. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες . Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η γέφυρα Κάπελμπρικε, που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο. Το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά . Καταλήγουμε στην Ζυρίχη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθεροι για περίπατο στην όμορφη πόλη.
 
 
2η μέρα : ΖΥΡΙΧΗ ( περιήγηση πόλης , Καταρράκτες Ρήνου )
Πανοραμική περιήγηση – περίπατος στην πανέμορφη πόλη. Αξιοθέατα αποτελούν η σημερινή Μπάνχοφστράσε, ο κεντρικότερος κομψότερος και φυσικά ακριβότερος δρόμος της πόλης . Πανέμορφες φλαμουριές πλαισιώνουν σε όλο της το μήκος αυτήν την φινετσάτη λεωφόρο μεγάλων τραπεζών και των πλούσιων καταστημάτων. Υπέροχος επίσης ο Καθεδρικός Ναός , η εκκλησία Φράουμίνστερ κ.α. Ξεκινάμε με το πούλμαν για το Σαφχάουζεν όπου βρίσκονται οι καταρράκτες του Ρήνου. Αφού θαυμάσουμε το μαγευτικό τοπίο επιστρέφουμε στην Ζυρίχη.
 
 
3η μέρα : ΖΥΡΙΧΗ ( Βασιλεία – Φράιμπουργκ )
Ξεκινάμε για Βασιλεία, μια πόλη με το σημαντικότερο εμπορικό λιμάνι της Ελβετίας . Ο Καθεδρικό Ναός, το Μουσείο Καλών Τεχνών και άλλα 20 Μουσεία μεγάλου ενδιαφέροντος , το Μέγαρο του Κισσγκαρντεν και ο Πύργος της Τράπεζας των Διεθνών Διακανονισμών τονίζουν τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πόλης . Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το πανέμορφο Φράιμπουργκ. Η τοποθεσία είναι ορμητήριο πολλών εκδρομέων για τον Μέλανα Δρυμό. Θα θαυμάσουμε τον υπέροχο Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο , το Πανεπιστήμιο , το Μεσαιωνικό κέντρο, τις πανέμορφες πλατείες και τα στενά γραφικά σοκάκια. Στην συνέχεια επιστροφή στην Ζυρίχη.
 
 
4η μέρα : ΖΥΡΙΧΗ – ΒΕΡΝΗ – ΓΕΝΕΥΗ
Σε γραφική τοποθεσία πάνω στον ποταμό Άαρ βρίσκεται η Βέρνη, μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελβετίας . Με τους πλακόστρωτους δρόμους και τις κόκκινες στέγες , η παλιά πόλη είναι το καλύτερο ιστορικό αστικό κέντρο της Ελβετίας . Μοναδική εμπειρία ο περίπατος σε έναν από τους πιο ωραίους πεζόδρομους , την Κράμγκρασσε. Επίσης θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό , τον Πύργο του Ρολογιού καθώς και τον Πύργο των φυλακών. Τέλος δεν θα παραλείψουμε το κοινοβούλιο το οποίο χτίστηκε σε έναν βράχο πάνω από την κοιλάδα του Άαρ. Καταλήγουμε στην Γενεύη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθεροι για περίπατο στην όμορφη πόλη.
 
 
5η μέρα : ΓΕΝΕΥΗ (Περιήγηση πόλης ) – ΣΑΜΟΝΙ – ΜΙΛΑΝΟ
Περίπατος – περιήγηση στα αξιοθέατα της Γενεύης . Εδώ ιδρύθηκε ο διεθνής Ερυθρός Σταυρός και έχει σήμερα την έδρα του ο ΟΗΕ. Θα θαυμάσουμε φυσικά το Ζετ ντ’Ο, το τεράστιο συντριβάνι του οποίου ο πίδακας φτάνει μέχρι τα 140 μέτρα και βρίσκεται στην νότια όχθη της λίμνης. Θα συνεχίσουμε με τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου που χρειάστηκε 70 χρόνια να ολοκληρωθεί και φυσικά δεν θα παραλείψουμε το Μέγαρο των Εθνών, το μεγαλύτερο κέντρο συνεδριάσεων στον κόσμο. Χτίστηκε το 1929 ως έδρα της κοινωνίας των Εθνών. Τέλος θα επισκεφθούμε τον αγγλικό κήπο που βρίσκεται στην άκρη της παλιάς πόλης και έχει θέα στο λιμάνι. Αναχώρηση για το δημοφιλές θέρετρο των Γαλλικών Άλπεων Chamonix που γεμίζει με δέος τον ταξιδιώτη. Η θέα συγκλονίζει και η ατμόσφαιρα γεμίζει με την απόλυτη ομορφιά του φυσικού τοπίου. Η πολυτέλεια εδώ ενώνεται με κάθε έννοια χλιδής . Διέλευση από τα σύνορα των Άλπεων και συνεχίζουμε επί ιταλικού εδάφους , με προορισμό το Μιλάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθεροι για περίπατο στην όμορφη πόλη.
 
 
6η μέρα : ΜΙΛΑΝΟ – ΒΕΡΟΝΑ – Πτήση επιστροφής
Ελεύθεροι στην πλούσια και αξιόλογη αγορά της πόλης . Αναχώρηση για Βερόνα . Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής .
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Στην 5ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 3η μέρα του 6ήμερου προγράμματος .
 
 
Το γραφείο μας προσφέρει:
  • Τα αεροπορικά εισιτήρια
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Διατροφή
  • Μετακινήσεις με πούλμαν πολυτελείας
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
 
Δεν περιλαμβάνονται :
 
Δημοτικοί φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία Ιταλίας (3 € το άτομο/νύχτα ),είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους , φόροι αεροδρομίων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

23 Hr. Pasmatzidi Str., N. Moudania,
63200 Halkidiki Greece
Tel.:+30 23730 21062/22426
Fax.:+30 23730 22863