Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΚΛΑΣΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ 6 ημέρες ΡΩΜΗ-ΦΛΕΡΕΝΤΙΑ-ΜΙΛΑΝΟ-ΒΕΡΟΝΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ

 
1η μέρα : ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΡΩΜΗ
 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, έλεγχος και πτήση για Ρώμη. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη που φιλοξενεί συνεχώς επισκέπτες από κάθε μέρος του κόσμου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την Βία Ντελ Κόρσο, την πιάτσα ντι Σπάνια με τα πιο γνωστά καταστήματα, να περπατήσετε στην Βία Βενέτο και να καθίσετε στα καφέ των διασημοτήτων Cafeé de Paris, Hard Rock cafeé κ.α.
 
2η μέρα : ΡΩΜΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
 
Πρόγευμα και αναχώρηση για πανοραμική ξενάγηση στην πόλη – σύμβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει κάθε επισκέπτη από κάθε μέρος του κόσμου. Θα δούμε τη Βίλλα Μποργκέζε , το Αυρηλιανό τείχος , την πιάτσα Μπαρμπερίνι, την στήλη του Τριανού, το περίφημο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαϊκό κτίσμα του κόσμου, τον λόφο του Καπιτωλίου όπου θεμελιώθηκε η αρχαία Ρώμη, την αρχαία αγορά, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την επιβλητική πιάτσα Βενέτσια όπου δεσπόζει το μνημείο του Βίκτορα Εμμανουήλ, τον λόφο Παλατίνο, τον Τίβερη ποταμό με το νησί Τιβερίνα καθώς και την μεγαλύτερη εκκλησία της Χριστιανοσύνης το ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά. Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το κοσμοπολίτικο Τραστέβερε.
 
3η μέρα : ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΜΙΛΑΝΟ
 
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη των Μεδίκων και της Αναγέννησης, την Φλωρεντία. Θα δούμε τον πανέμορφο ναό της Παναγίας των λουλουδιών με τον τρούλο του Μπρουνελέσκι, το καμπαναριό του Τζιότο, το βαπτιστήριο , την πιάτσα ντε λα σινιόρα, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το παλάτσο Βέκκιο και το Πόντε Βέκκιο. Στην συνέχεια μετάβαση στο κοσμοπολίτικο Μιλάνο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.
 
4η μέρα : ΜΙΛΑΝΟ – ΒΕΡΟΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ
 
Πρόγευμα και ακολουθεί περιήγηση στο Μιλάνο όπου θα δούμε το Castello d’Angelo , τις εμπορικές οδούς Dante και Vittorio Emmanuelle II, την περίφημη Σκάλα , το χρυσό τετράγωνο της μόδας , το Δημαρχείο και το εντυπωσιακό Ντουόμο. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη των αιωνίων εραστών του Σαίξπηρ, την γραφική Βερόνα. Θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή αρένα , τις πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι οι οποίες περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και φυσικά το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας . Έπειτα αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών την Ρομαντική Βενετία και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μα στην περιοχή Μέστρε. Διανυκτέρευση.
 
5η μέρα : ΒΕΝΕΤΙΑ ( 50 χλμ )
 
Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην πόλη των Δόγηδων και των καναλιών που είναι χτισμένη πάνω σε 119 νησιά τα οποία περιτριγυρίζονται από γραφικά κανάλια και ενώνονται με μικρές γέφυρες . Θα μεταβούμε στο Τρονκέττο και με βαπορέτα θα φτάσουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου με τον ομώνυμο επιβλητικό ναό. Θα δούμε το παλάτι των Δόγηδων , τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών, την γέφυρα των στεναγμών και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
 
6η μέρα : ΒΕΝΕΤΙΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
 
Πρόγευμα , χρόνος ελεύθερος και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής .
 
Το γραφείο μας προσφέρει : 
 Αεροπορικά εισιτήρια . 
  •  Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  •  Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  •  Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής .
  •  Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης

  • Δεν περιλαμβάνονται :
     
    · Φόροι αεροδρομίων, φόρος πόλεως Ρώμης , Φλωρεντίας , Μιλάνου, Βενετίας
     
    · Είσοδοι μουσείων , βαπορέτα Βενετίας και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
     
    Tel.:23730-21062/23730-22426 Fax.:23730 22863
    23 Hr.pasmatzidi Str.,N.Moudania,63200 Halkidiki Greece