Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 5 ημέρες αεροπορικώς

 
1η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ (ξενάγηση)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απ' ευθείας πτήση για Βιέννη. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας. Θα περιηγηθούμε τη Ρινγκστράσσε με τα πιο όμορφα κτίρια της πόλης και θα θαυμάσουμε την Όπερα, τα χειμερινά ανάκτορα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο και την Εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε. Θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου, όπου θα περιηγηθούμε στον γραφικό πεζόδρομο της Κέρντερστράσσε και του Γκράμπεν. Ελεύθερος χρόνος για μικρή περιπλάνηση στην πανέμορφη αυτή πόλη.
 
2η ημέρα: BIENNH - MΠANTEN - MAΓIEPΛINΓK - 40 χλμ.
Πρόγευμα και εκδρομή στα περίχωρα της Bιέννης, τα περίφημα Bιεννέζικα Δάση. Στην τοποθεσία Mάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Aψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Pοδόλφου, τελευταίου διάδοχου του Θρόνου και της Mαρίας Bετσέρα. Kατόπιν θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Xάιλιγκενκρόιτς και τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Mπάντεν. Επιστροφή στη Βιέννη. Το βράδυ προαιρετικό χριστουγεννιάτικο δείπνο.
 
3η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - 280 χλμ.
Πρόγευμα και αναχώρηση κατά μήκος του Δούναβη μέχρι την πόλη Estergom. Θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό της πόλης και το Θησαυροφυλάκιο του ναού. Κατόπιν συνεχίζουμε για Szentendre (Άγιος Ανδρέας), ένα παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας. Θα επισκεφθούμε το μουσείο κεραμικής τέχνης της γλύπτριας Μάργκιτ Κόβατς, την Ορθόδοξη εκκλησία και χρόνος ελεύθερος στο χωριό των καλλιτεχνών, όπως αποκαλείται ο Άγιος Ανδρέας. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία με την πόλη.
 
4η ημέρα: BOYΔAΠEΣTH (ξενάγηση)
Πρόγευμα και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης από την πλατεία Ηρώων. Θα περάσουμε από τη λεωφόρο της Δημοκρατίας με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα της κτίρια και θα δούμε τις όμορφες γέφυρες που ενώνουν τη Bούδα και την Πέστη. Θα δούμε το Κάστρο, το Άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον Πύργο των Ψαράδων, το Γοτθικό ναό Ματίας, όπου εστέφοντο παλιά οι Ούγγροι Βασιλείς. Από το λόφο Gellert θα θαυμάσουμε πανοραμικά τις δύο πόλεις. Στη συνέχεια επίσκεψη στο νησί της Μαργαρίτας. Για το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα με Oυγγαρέζικα βιολιά.
 
5η ημέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ 190 χλμ
Πρόγευμα, λίγος χρόνος ελεύθερος στην πόλη της Βουδαπέστης. Συγκέντρωση στο ξενοδοχείο επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την το αεροδρόμιο Βιέννης για την πτήση της επιστροφής.
 
 
Tο γραφείο μας προσφέρει : 
Τα αεροπορικά εισιτήρια
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας
  • Διατροφή της επιλογής σας.
  • Τις ξεναγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τις μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  • Χάρτες - έντυπα
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης.

  • Δεν περιλαμβάνονται :
    Φόροι αεροδρομίων, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.
     
    Σημειώσεις :
    - Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.
    - Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με πτήσεις προς/από Βουδαπέστη ή Μπρατισλάβα.
     
    Tel.:23730-21062/23730-22426 Fax.:23730 22863
    23 Hr.pasmatzidi Str.,N.Moudania,63200 Halkidiki Greece