Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΒΙΕΝΝΗ 5 ημέρες αεροπορικώς

1Η ΗΜΕΡΑ : BIENNH
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Βιέννη. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα του μπαρόκ και της μουσικής, με τον αρχηγό μας κάνοντας έναν περίπατο στην καλόγουστα στολισμένη πόλη. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το χώρο του Δημαρχείου με την παραμυθένια χριστουγεννιάτικη αγορά και το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης.
 
2Η ΗΜΕΡΑ : BIENNH ( ξενάγηση )
Πρόγευμα . Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτιφ Κίρχε. Στην συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγ.Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Το βράδυ προαιρετικό χριστουγεννιάτικο δείπνο.
 
3Η ΗΜΕΡΑ : ΜΕΛΚ – ΒΑΧΑΟΥ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ – ΚΡΕΜΣ
Πρόγευμα και προαιρετική εκδρομή στο Μελκ, την κοιλάδα του Βάχαου και την πόλη Κρεμς. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πιο όμορφη περιοχή του κρατιδίου της Κάτω Αυστρίας. Ξεκινάμε με επίσκεψη στο περίφημο μοναστηριακό συγκρότημα του Μελκ με την χιλιόχρονη ιστορία, την ανεκτίμητη βιβλιοθήκη των Βενεδικτίνων μοναχών με τα σπάνια βιβλία και χειρόγραφα, καθώς και μια από τις πιο εντυπωσιακές μπαρόκ εκκλησίες της Κεντρικής Ευρώπης, Στην συνέχεια ακολουθώντας την ροή του Δούναβη θα διασχίσουμε την ειδυλλιακή κοιλάδα του Βαχαου, το πιο στενό πέρασμα του ποταμού σε αυστριακό έδαφος από αμπελώνες και κάστρα θα καταλήξουμε στην πόλη Κρεμς την αρχαιότερη της Κάτω Αυστρίας. Περίπατος στο κέντρο και τα μεσαιωνικά σοκάκια της πόλης. Επιστροφή στην Βιέννη. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε αυθεντική κρασοταβέρνα του Γκριντσινγκ με βιεννέζικη μουσική, τοπικές σπεσιαλιτέ και κρασί.
 
4Η ΗΜΕΡΑ : ΒΙΕΝΝΗ – ΛΙΜΝΕΣ ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ ( 290 χλμ.)
Πρόγευμα και προαιρετική εκδρομή στο αυτοκρατορικό Ζάλτσμπουργκ. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή, τμήμα της οποίας διέρχεται από την εντυπωσιακή περιοχή των Λιμνών του Salzkammergut, θα φτάσουμε στην γενέτειρα του Μότσαρτ. Εδώ θα περάσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Μίραμπελ και τον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της Πόλης και το Αββαείο του Αγ.Πέτρου. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας για καφέ και βόλτα στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου με τις μεσαιωνικές καμάρες και τις περίτεχνες προσόψεις. Το βράδυ επιστροφή στην Βιέννη.
 
5Η ΗΜΕΡΑ : ΒΙΕΝΝΗ – ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ – ΜΠΑΝΤΕΝ
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της Βιέννης, Κατόπιν αναχώρηση για μια επίσκεψη στα περίχωρα της Βιέννης, το περίφημο Βιεννέζικο Δάσος. Εκεί στην τοποθεσία Μάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από την θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του Πρίγκιπα Ροδόλφου. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Χαιλιγκενκρόιτς και τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Μπαντεν. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την επιστροφή μας στην Ελλάδα, γοητευμένοι από τις όμορφες εικόνες.
 
 
Το γραφείο μας προσφέρει :
  • Τα αεροπορικά εισιτήρια για Βιέννη
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Διατροφή της επιλογής σας
  • Τις ξεναγήσεις της πόλης με τοπικό ξεναγό.
  • Την εκδρομή στο Μπάντεν – Μάγιερλιγκ
  • Τις μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Βιέννης
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  • Χάρτες – έντυπα
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνη
Δεν περιλαμβάνονται : Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους - Φόροι αεροδρομίων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 
Σημείωση :Οι πτήσεις μπορεί να πραγματοποιηθούν προς/από Μπρατισλάβα ή Βουδαπέστη.
Tel.:23730-21062/23730-22426 Fax.:23730 22863
23 Hr.pasmatzidi Str.,N.Moudania,63200 Halkidiki Greece