Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΒΙΕΝΝΗ 5 ΗΜΕΡΕΣ

1Η ΗΜΕΡΑ : BIENNH
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπρατισλάβα. Άφιξη επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Βιέννη. Άφιξη και ξεκινάμε την πραγματική γνωριμία της πόλης με τον τοπικό μας ξεναγό. Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτιφ Κίρχε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το χ’ωρο του Δημαρχείου με την παραμυθένια χριστουγεννιάτικη αγορά και το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης.
2Η ΗΜΕΡΑ : BIENNH ( ξενάγηση )
Πρόγευμα . Απολαύστε την σημερινή ξενάγηση στο οστορικό κέντρο της πόλης και περιπλανηθείτε στην ιστορία, ανάμεσα σε επιβλητικά μπαρόκ παλάτια και μουσεία. Θα ξεκινήσουμε την περιπλάνηση μας από την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας όπου η ελληνική ψυχή μεγαλούργησε έως το πρόσφατο παρελθόν. Ακολουθούν ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου, σύμβολο της Βιέννης , η Όπερα , η Αλμπερτίνα ένα από τα σημαντικότερα μουσεία ζωγραφικής, η Εθνική Βιβλιοθήκη, τα κτίρια της περίφημης ισπανικής ιππικής σχολής, για να καταλήξουμε στα Ανάκτορα Χόφμπουργκ και το μουσείο με τους θησαυρούς της αυτοκράτειρας Σίσυ. Τέλος θα κλείσουμε τον θαυμάσιο αυτό περίπατό μας απολαμβάνοντας έναν ζεστό βιεννέζικο καφέ και την φημισμένη τούρτα Ζάχερ. Το βράδυ χριστουγεννιάτικο δείπνο.
3Η ΗΜΕΡΑ : ΒΙΕΝΝΗ – ΛΙΜΝΕΣ ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ ( 290 χλμ.)
Πρόγευμα και προαιρετική εκδρομή στο αυτοκρατορικό Ζάλτσμπουργκ. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή, τμήμα της οποίας διέρχεται από την εντυπωσιάκη περιοχή των Λιμνών του Salzkammergut, θα φτάσουμε στην γενέτειρα του Μότσαρτ. Εδώ θα περάσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Μίραμπελ και τον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της Πόλης και το Αββαείο του Αγ.Πέτρου. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας για καφέ και βόλτα στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου με τις μεσαιωνικές καμάρες και τις περίτεχνες προσόψεις. Το βράδυ επιστροφή στην Βιέννη.
4Η ΗΜΕΡΑ : ΒΙΕΝΝΗ – ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ – ΜΠΑΝΤΕΝ
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της Βιέννης, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε τα καταστήματα της Μαριαχιλφερστρασε για τις τελευταίες σας αγορές. Κατόπιν αναχώρηση για μια επίσκεψη στα περίχωρα της Βιέννης, το περίφημο Βιεννέζικο Δάσος. Εκεί στην τοποθεσία Μάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από την θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του Πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του θρόνου και της Μαρίας Βετσέρα. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Χαιλιγκενκρόιτς και τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Μπαντεν. Επιστροφή στην Βιέννη. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα κονσέρτο στα ανάκτορα του Χόφμπουργκ από την φημισμένη Vienna …….. Orchestra με συνθέσεις των Strauss και Mozart, μια μοναδική εμπειρία από την πόλη της μουσικής. Διανυκτέρευση
5η ΗΜΕΡΑ : ΒΙΕΝΝΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
Πρόγευμα χρόνος ελεύθερος για αγορές στην πόλη της Βιέννης. Συγκέντρωση στο ξενοδοχείο επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Μπρατισλάβα την πόλη όπου χτυπάει η καρδιά της Σλοβακίας. Μια ιστορική πόλη που έχει εξελιχθεί σε μια από τις νεότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Με την άφιξη μας στην πόλη που στέκει και στις 2 όχθες του Δούναβη θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο , το παλιό Δημαρχείο χτισμένο από τον 14ο αιώνα, το παλάτι και τον Καθεδρικό ναό. Στην συνέχεια γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής.
Το γραφείο μας προσφέρει;
  • Τα αεροπορικά εισιτήρια για Μπρατισλάβα
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Διατροφή της επιλογής σας
  • Τις ξεναγήσεις της πόλης με τοπικό ξεναγό.
  • Την εκδρομή στο Μπάντεν – Μάγιερλιγκ
  • Τις μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Βιέννης
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  • Χάρτες – έντυπα
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Φόροι αεροδρομίων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
Σημείωση
Η εκδρομή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και με πτήσεις από/προς Βιέννη.

23 Hr. Pasmatzidi Str., N. Moudania,
63200 Halkidiki Greece
Tel.:+30 23730 21062/22426
Fax.:+30 23730 22863