Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΡΩΜΗ 4&5 ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ



1η ημέρα: Ρώμη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Ρώμη. Μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκινάμε για μια πρώτη γνωριμία με την αιώνια πόλη. Η βίλα Μποργκεζέ, η Βια Βένετο, η πλατεία του Τρίτωνα, ο λόφος του Καπιτωλίου με την Σκάλα των Διοσκούρων, το Μαμερτινούμ (φυλακή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου), το Κολοσσαίο θα είναι μερικά από τα μέρη που θα επισκεφθούμε. Το βράδυ ελεύθεροι στην πόλη για να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας σε μια από τις αμέτρητες πλατείες ή ακόμα και για ένα γεύμα για να γνωρίσετε την φημισμένη ιταλική κουζίνα. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βατικανό
Πρωινό και σας προτείνουμε το Καστέλο του Αγίου Αγγέλου και να καταλήξετε στο τεράστιο και πανέμορφο Ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Να επισκεφθείτε τα αξιόλογα και σπουδαία μουσεία του και να θαυμάσετε πίνακες, αγάλματα, θησαυρούς, την Καπέλα Σιστίνα. Οι πάπες έχουν συγκεντρώσει εκθέματα και θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας που ξεκινούν από την ετρουσκική εποχή και φθάνουν μέχρι τη μοντέρνα τέχνη. Σίγουρα θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό από την τελειότητα της Καπέλα Σιξτίνα του Μιχαήλ Άγγελου και τις τοιχογραφίες του Ραφαήλ. Από τα αγάλματα θαυμάστε στο Museo Pio Clementino την κλασική ομορφιά του Απόλλωνα του Μπελβεντέρε (4ος π.Χ. αι.), τον Δορυφόρο ( αντίγραφο ελληνικού πρωτότυπο αγάλματος από ορείχαλκο) και το μαρμάρινο Σύμπλεγμα του Λαοκόωντα. Στην αίθουσα του Ελληνικού Σταυρού υπάρχουν οι σαρκοφάγοι από πορφυρίτη της κόρης του Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνας και της μητέρας του Αγίας Ελένης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.


3η ημέρα: Ρώμη Ξενάγηση της πόλης
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας σε αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος της αιώνιας πόλης. Θα επισκεφτούμε την Πιάτσα Ναβόνε με τα φωτισμένα και επιβλητικά μνημεία, την Πιάτσα de Popolo η οποία διαθέτει ένα αυθεντικό οβελίσκο από την αρχαία Αίγυπτος, στη βόρεια πλευρά της πλατείας δεσπόζει η Porta del Popolo, η οποία οδηγεί στην Via Flaminia. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Πάνθεον, είναι ένα υπέροχος αρχαίος ναός στη Ρώμη, που αργότερα μετατράπηκε σε εκκλησία της Santa Maria ad Martyres. Χρονολογείται από το 125 μ.Χ., και είναι το πιο πλήρες αρχαίο κτίριο στη Ρώμη την πόλη με τα θεαματικότερα αξιοθέατα. Μέχρι τον 20ο αιώνα, το Πάνθεον ήταν ο μεγαλύτερος συγκεκριμένη δομή του κόσμου. Ήταν αφιερωμένο σε όλους τους θεούς, μέχρι που έγινε εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία και όλους τους μάρτυρες. Επίσης το Πάνθεον είναι ο τόπος της ταφής αρκετά σημαντικών Ιταλών (συμπεριλαμβανομένου του καλλιτέχνη Ραφαήλ) και παραμένει σημαντικός τουριστικός προορισμός και ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για γάμους ανά τον κόσμο. Το μεσημέρι θα μεταβούμε στις πλατιές Φοντάνα ντι Τρέβι και στην Πιάτσα ντι Σπάνια. Ελεύθερο απόγευμα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ημερήσια Φλωρεντία (280 χλμ)
Σήμερα μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί για την Φλωρεντία η οποία δίκαια θεωρείται το λίκνο της Αναγέννησης. Θα δούμε τον πανέμορφο Καθεδρικό Ναό με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι και το καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, την πιάτσα Ρεπούμπλικα, το παλάτσο Πίττι το Πιατσάλε Μικελάντζελο καθώς και την πιάτσα Σινορίας με το παλάτσο Βέκκιο που σήμερα χρησιμοποιείται ως Δημαρχείο. Το απόγευμα μετά από τις περιπλανήσεις μας στην πόλη επιστροφή στην Ρώμη. Απόγευμα ελεύθερο. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση
Αν δεν επιθυμείτε ημερήσια εκδρομή στην Φλωρεντία σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Αυρηλιανό τείχος και τις κατακόμβες.

5η ημέρα: ελεύθερη μέρα
Ρώμη. Η σημερινή μέρα είναι ελεύθερη στην Ρώμη ώστε να απολαύσετε την αιώνια πόλη, είτε με επισκέψεις σε μουσεία, είτε με αγορές ή ακόμα και με έναν εσπρέσο σε μια από τις πλατείες της πόλης. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
Το γραφείο μας προσφέρει:
  • Τα αεροπορικά εισιτήρια
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Διατροφή της επιλογής σας
  • Μετακινήσεις με πούλμαν πολυτελείας
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται
Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους , φόροι αεροδρομίων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
Σημειώσεις
Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.

23 Hr. Pasmatzidi Str., N. Moudania,
63200 Halkidiki Greece
Tel.:+30 23730 21062/22426
Fax.:+30 23730 22863