Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Γύρος Πόλεως - Σιναία Μπράν - Πύργος ΔΡΑΚΟΥΛΑ - Μπρασώφ 4-5 ημέρες αεροπορικώς

 
1η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Βουκουρέστι
 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ' ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ' , έλεγχος και πτήση για το Βουκουρέστι. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στο φωταγωγημένο Βουκουρέστι.
 
2η ημέρα: Βουκουρέστι (περιήγηση πόλης) (60 χλμ)
 
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του και δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας, και το παλάτι της Βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη, την Στρατιωτική Ακαδημία κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση.
 
3η ημέρα: Σινάϊα -Μπραν (300 χλμ) - Μπρασώφ
 
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σιναια, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και έπειτα αναχωρούμε για το Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος χτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο, απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασώφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία. Επιστροφή στο Βουκουρέστι.
 
4η ημέρα: Βουκουρέστι
 
Μετά το πρόγευμα η ημέρα είναι ελεύθερη στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την Εθνική Πινακοθήκη ή να κάνετε βόλτα σμε το καραβάκι στο πάρκο Χερεστρόου. Θα μας εντυπωσιάσει το μαγευτικό τοπίο.
 
5η ημέρα: Βουκουρέστι-Θεσσαλονίκη
 
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στην πλούσια αγορά της πόλης. Στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής
 
 
Το γραφείο μας προσφέρει:
  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια εξωτερικού.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν
  • Διαμονή
  • Διατροφή
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α
Δεν περιλαμβάνονται:
 
Φόροι αεροδρομίων.
Ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς – αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.
Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 
Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
Στην 4ημερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 4η ημέρα.
Tel.:23730-21062/23730-22426 Fax.:23730 22863
23 Hr.pasmatzidi Str.,N.Moudania,63200 Halkidiki Greece