Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΒΕΡΟΛΙΝΟ 4 & 5ΗΜ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ (ξενάγηση πόλης)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βερολίνο . Άφιξη και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Από τη πύλη του Βρανδεμβούργου έως τη λεωφόρο Καρλ Μαρξ εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ πόϊντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τιεργκάρτεν. Στη βόρεια πλευρά του εδρεύει από το 2000 το σημερινό κυβερνητικό τετράγωνο της Γερμανικής Ομοσπονδίας με το ιστορικό Ράϊχστακ. Στη συνέχεια μπορούμε να περπατήσουμε την περίφημη λεωφόρο Ούντερ Ντε Λίντεν και να κάνουμε την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια.
2η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ ( προαιρετική εκδρομή )
Μετά το πρόγευμα προαιρετική εκδρομή στο Μουσείο της Περγάμου, όπου φυλάσσονται εκτός από τα ελληνιστικά μνημεία με το μοναδικό βωμό του Δία, η πύλη της θεάς Ιστάρ από τη Βαβυλώνα κι η πύλη της αγοράς της Μιλήτου. Χρόνος ελεύθερος. Στο Βερολίνο μπορεί κανείς να αγοράσει τα πάντα, από σουβενίρ μέχρι επώνυμα ρούχα και ηλεκτρονικά. Σεργιανίστε στις μοναδικές αυλές OHackesche HofeO στο κέντρο του Βερολίνου, όπου επικρατεί πάντα μεγάλη κίνηση. Εδώ σας περιμένουν πολυάριθμα μικρά μαγαζιά, καφέ και εστιατόρια όπως επίσης και στην οδό Bergemannstrasse. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε την ωραία ατμόσφαιρα γύρω από την πλατεία Savignyplatz, με πολλά καφέ και εστιατόρια. Τα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου είναι διάσπαρτα σε ολόκληρη την πόλη. Βρίσκονται κυρίως κοντά στην Unter den Linden και στους κάθετους σε αυτή δρόμους όπως η Friedrichstrasse, αλλά και στην Kurfurstendam, στο Charlotternburg ή στην Potsdamer Platz. Το πιο γνωστό πολυκατάστημα του Βερολίνου είναι το KaDeWe επί της οδού Kurfurstendam. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία και εξαιρετική ποιότητα σε όλα τα είδη και ένα μεγάλο τμήμα εκλεκτών τροφίμων με εστιατόριο. Οι Galleries Lafayette στην οδό Friedrichstrasse, το γαλλικό πολυκατάστημα με τον εντυπωσιακό από αρχιτεκτονικής απόψεως κώνο στο κέντρο του και το πολυτελές Quartier 206 αξίζουν επίσης μια επίσκεψη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΟΤΣΔΑΜ - 30 χλμ.
Πρωινό και εκδρομή στο Πότσδαμ, την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας, όπου βρίσκεται το ανάκτορο του Κάιζερ Γουλιέλμου. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί, στο Σαν Σουσί. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας. Επι­στροφή στο Βερολίνο
4η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΔΡΕΣΔΗ - 185 χλμ.
Πρόγευμα και μια άλλη έκπληξη μας περιμένει σήμερα, μια ολοήμερη εκδρομή για την πιο μπαρόκ πόλη της Γερμανίας, τη Δρέσδη, με τα εξαίσια κτίσματα, που της χάρισαν προπολεμικά τον τίτλο της Φλωρεντίας του Βορρά. Στη ξενάγησή μας θα δούμε το Τσβίγκερ, τμήμα των Ανακτόρων των βασιλιάδων της Σαξονίας, τη πρόσοψη του αναγεννησιακού Ρεζιντενσλός, το Δημαρχείο κ.ά. Επιστρέφοντας στο Βερολίνο είναι ευκαιρία να σεργιανίσετε ή να κάνετε μερικά ψώνια.
5η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΠΡΑΓΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο . Πτήση επιστροφής.
Tο γραφείο μας προσφέρει
 Αεροπορικά εισιτήρια
  • Διαμονή
  •  Διατροφή
  • Τις μετακινήσεις με πούλμαν πολυτελείας
  • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  •  Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης

  • Δεν περιλαμβάνονται
    Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φόροι αεροδρομίων και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.
    Σημείωση
    H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.
    Στην 4ήμερη εκδρομή γίνεται σύμπτυξη της 2ης και 3ης ημέρας.

    Tel.:23730-21062/23730-22426 Fax.:23730 22863
    23 Hr.pasmatzidi Str.,N.Moudania,63200 Halkidiki Greece