Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 22/12-26/12





1η ημέρα:22/12 ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις ,04.00 Διέλευση από τα σύνορα των Ευζώνων και με ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε στην πανέμορφη πρωτεύουσα στην Βουδαπέστη.. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο Διανυκτέρευση.

2η ημέρα:23/12 ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.

Πρόγευμα. Με τον τοπικό μας ξεναγό θα αρχίσουμε την ξενάγηση από την πλατεία Ηρώων όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ναό του Αγίου Στέφανου, την Λεωφόρο Δημοκρατίας με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες μπαρόκ Κοινοβούλιο και την Εθνική πινακοθήκη. Θα δούμε τις όμορφες γέφυρες που ενώνουν την Βούδα με την Πέστη. Στη συνέχεια θα περάσουμε στην Βούδα όπου θα δούμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, τον Πύργο των Ψαράδων, το Γοτθικό Ναό ΜΑΤΥΑΣ, όπου εστέφοντο παλιά οι Ούγγροι Βασιλείς. Από το λόφο GELLERT θα θαυμάσουμε πανοραμικά τις δύο πόλεις. Το μεσημέρι γεύμα. Λίγη ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:24/12 ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ.

Πρόγευμα. Επίσκεψη στο νησί της Μαργαρίτας και στη συνέχεια ολοήμερη εκδρομή κατά μήκος του Δούναβη μέχρι την πόλη ESZTERGOM πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό της πόλης και το Θησαυροφυλάκιο του Ναού. Το μεσημέρι γεύμα προαιρετικά σε ταβέρνα της περιοχής και κατόπιν συνεχίζουμε για το SZENTENDRE (Άγιο Ανδρέα) ένα παραδοσιακό χωρίο της Ουγγαρίας. Θα επισκεφθούμε το μουσείο κεραμικής τέχνης της γλύπτριας Μάργκιτ Κόβατς, την ορθόδοξη εκκλησία και λίγος χρόνος ελεύθερος στο χωριό των καλλιτεχνών όπως ονομάζεται ο Άγιος Ανδρέας. Επιστροφή στη Βουδαπέστη. Ξεκούραση για να ετοιμαστούμε για το Ρεβεγιόν(προαιρετικά) Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 25/12 ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ.

Πρόγευμα και αναχώρηση για Βιέννη. Άφιξη στη πρωτεύουσα της μελωδίας και του Βαλς. Στη συνέχεια μικρή περιήγηση της πόλης του Μπαρόκ. Θα δούμε τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Στέφανου, την Όπερα, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τη Βουλή, την Ακαδημία, τα Ανάκτορα Μπελβεντέρε και Σεμπρούν. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης. Το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή. Άφιξη το βράδυ στη Βουδαπέστη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: 26/12 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.

Πρόγευμα και αναχώρηση μέσω Σερβίας για Χαλκιδική. Άφιξη αργά το βράδυ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Τιμή συμμετοχής: ΞΕΝ MERCURE KORONA4* η NOVOTEL PALACE 4* 295 €

ΞΕΝ.GRAND HOTEL HUNGARIA 4* η FLAMENCO 4*260 €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Υπερυψωμένο λεωφορείο καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 * σε δίκλινα δωμάτια.

Ημιδιατροφή.
Τις ξεναγήσεις περιηγήσεις του προγράμματος.

Επίσημο Ελληνόφωνα ξεναγό κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων.
Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Eισόδους μουσείων, νυχτερινών κέντρων, τα επιπλέον γεύματα και ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.



63200 N.Moudania Halkidiki Greece / Tel: +30 23730 21.062, 22426  – Fax: +30 23730 22.863
 web site: www.halkidiki-tours.gr -  e-mail: halkidikitours@live.com