Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Kωνσταντινούπολη – Βόσπορο – Πριγκηπόνησα 5ημέρες 22 Οκτώβρη

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΣΠΟΡΟ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ 5 ΗΜΕΡΕΣ
1η μέρα                                                                 
1η ημ       Αναχώρηση το πρωί από την Θεσσαλονίκη. Η πρώτη μας στάση για καφέ στη Μουσθένη. Άφιξη στα σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων. Μικρή στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών όπου μπορείτε να αγοράσετε τσιγάρα, ουίσκι κολόνιες κ.α. είδη που υπάρχουν σε πολύ χαμηλές τιμές. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις διέλευση τουρκικών συνόρων και συνεχίζουμε περνώντας μέσω Κεσσάνης, Μαλγάρων, Ραιδεστού και συνεχίζουμε για την πόλη των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.19.00 δειπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα
2η                      Πρωινό και θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας από το έμβλημα της Χριστιανοσύνης τον περίλαμπρο ναό της Αγίας Σοφίας, τον Ιππόδρομο, το  Μπλε Τζαμί, την  βασιλική στέρνα. Το μεσημέρι κρουαζιέρα( προαιρετικά)  με ιδιωτικό σκάφος στο Βόσπορο για να έχουμε τη δυνατότητα να δούμε από θαλάσσης και τις δύο πλευρές της πανέμορφης   πόλης. Μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να τη χάσετε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο  Το βράδυ 19.00 δείπνο. Διανυκτέρευση.
3η μέρα


Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για μια επίσκεψη στο Καπαλί Τσαρσί, την περίφημη σκεπαστή αγορά της πόλης όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί τα πάντα, ασημένια – χρυσά – δερμάτινα – χαλιά –είδη λαϊκής τέχνης . Στις 12.00 (προαιρετικά ) αναχώρηση για το στολίδι της θάλασσας του Μαρμαρά, τα Πριγκηπόνησα. Το ιδιωτικό πλοίο θα το πάρουμε από το λιμάνι του Πόσταντζι που βρίσκεται στην Ασιατική πλευρά της πόλης και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε και από την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου που ενώνει δύο ηπείρους.  .Πρώτη στάση στη Χάλκη όπου θα επισκευθουμε την θεολογική σχολή. ,Χρόνος για καφέ στην παραλία του νησιού .Κατόπιν συνεχίζουμε για το μεγαλύτερο νησί την Πρίγκιπα. Σας προτείνουμε να κάνετε το γύρο του νησιού με τα παϊτόνια και χρόνος ελεύθερος στην παραλία για φαγητό. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη στο ξενοδοχείο μας. Στις  19.00 δείπνο Διανυκτέρευση.

4η μέρα 
                   Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τα Σουλτανικά Ανάκτορα του Ντολμά – Μπαχτσέ που είναι σήμερα μουσείο. Εδώ μπορούμε να θαυμάσουμε μοναδικές συλλογές στον κόσμο στο. πόλεων. Κατόπιν θα ανεβούμε στο λόφο ΠΙΕΡ ΛΟΤΙ από  που θα θαυμάσουμε πανοραμικά την πόλη. Στη συνεχεία επίσκεψη στο ΜΙΝΙ ΤΟΥΡΚ πάρκο όπου θα δούμε τα μνημεία της Τουρκίας σεε μινιατούρες .Τέλος θα επισπευτούμε το πολύ ενδιαφέρον ενυδρείο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Στις `19.00 δείπνο. Διανυκτέρευση.

                   5η μέρα  
5η                    Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για την καρδιά της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Παναγία των Βλαχερνών όπου πρωτοψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος και στην μονή της Ζωοδόχου Πηγής το γνωστό μας Μπαλουκλί. Αναχώρηση για το δρόμο του γυρισμού συνοδευόμενοι από τις ωραίες εντυπώσεις. Με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη..
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:               Τη μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο.Τις δ/σεις σε δίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο
                                                GREENPARK 4* στη περιοχη ΤΑΧΙΜ
                                                 Το πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως (δείπνο)
                                                Τις ξεναγήσεις περιηγήσεις του προγράμματος.
                                                Επίσημο ξεναγό.
                                                Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
                                               Ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Εισόδους μουσείων, νυχτερινών κέντρων, γεύματα, την κρουαζιέρα στο Βόσπορο και τα την εκδρομή στα Πριγκηπόνησα. Και ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.
http://www.halkidikitours.gr/index.phpMDL=pages&Branch=N_N0000000002_N0000002028_P0000000088