Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη – Βόσπορο -Πριγκηπόνησα 4ημέρες 27-30 Οκτωβρίου

1η ημέρα:Ώρα 06.00 το πρωί αναχώρηση από τα Μουδανιά.Στάση για καφέ στη Μουσθένη Διασχίζοντας την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ξάνθη- Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη. Άφιξη στα σύνορα Κήπων και έλεγχος διαβατηρίων. Μικρή στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών όπου μπορείτε να αγοράσετε τσιγάρα, ουίσκι, κολόνιες κ.α. είδη που υπάρχουν σε χαμηλές τιμές. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις διέλευση τουρκικών συνόρων και συνεχίζουμε περνώντας μέσω Κεσσάνης, Μαλγάρων, Ραιδεστού-στάση για μεσημεριανό-ι Σιλιβρίας για την πόλη των πόλεων, την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη στο γνωστό πεζ’οδρομο ΙΣΤΙΚΛΑΛ  . Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Πρωινό και θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας με το έμβλημα της Χριστιανοσύνης τον περίλαμπρο ναό της Αγίας Σοφίας, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο σημερινή πλατεία Σουλτάν Αχμέτ και το Μπλε Τζαμί. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε τα Σουλτανικά Ανάκτορα του ΤΟΠ ΚΑΠΙ που είναι σήμερα μουσείο. Εδώ μπορούμε να θαυμάσουμε μοναδικές συλλογές στον κόσμο. Το μεσημέρι μπορούμε (προαιρετικά) να κάνουμε κρουαζιέρα στο Βόσπορο με ιδιωτικό σκάφος για να έχουμε τη δυνατότητα να δούμε από θαλάσσης και τις δύο πλευρές της πόλης. Μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να τη χάσετε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Απόγευμα ελεύθερο .  Το βράδυ προτείνουμε φαγητό στο  Κουμ – Καπί μια από τις πιο γνωστές περιοχές της πόλης όπου μπορείτε να απολαύσετε αυθεντική τούρκικη μουσική. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα:. Πρωινό και χρόνος ελεύθερος μέχρι το μεσημέρι, για μια επίσκεψη στο Καπαλί Τσαρσί, την περίφημη σκεπαστή αγορά της πόλης όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί τα πάντα, ασημένια – χρυσά – δερμάτινα – χαλιά – είδη λαϊκής τέχνης. Είναι μοναδική εμπειρία και αξίζει να τη ζήσετε χωρίς κατ’ ανάγκη να αγοράσετεΑμέσως μετά προτείνουμε προαιρετικά κρουαζιέρα στα διαμάντια της θάλασσας του Μαρμαρά . Τα Πριγκηπονήσσα. Θα επισκεφθούμε την θεολογική σχολή της Χάλκης και θα καταλήξουμε στην πανέμορφη Πρίγκηπο Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στο νησί και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . . Διανυκτέρευση.
4η ημέρα Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στην καρδιά της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, την Μονή των Βλαχερνών όπου πρωτοψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος  και την εκκλησία-μοναστήρι- της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) όπου βρίσκονται οι τάφοι των Πατριαρχών.Συνοδευόμενοι από τις ωραίες εντυπώσεις π’ερνουμε τον δρομο της επιστροφής Με ενδιάμεσες στάσειςγια φαγητό και καφέ άφιξη στη Χαλκιδική.
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  • Τις μεταφορές με λεωφορείο.
  • Τις διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό μπουφέ
  • Τις ξεναγήσεις περιηγήσεις του προγράμματος.
  • Επίσημο ελληνόφωνα ξεναγό.
  • Αρχηγό συνοδό του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους μουσείων, νυχτερινών κέντρων, γεύματα, την κρουαζιέρα στο Βόσπορο και ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. 
  http://www.halkidiki-tours.gr/index.php?MDL=pages&Branch=N_N0000000002_N0000002012_N0000002047_P0000000133